Preskočiť na hlavný obsah

Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Informácie
  3. Správy
  4. Detail

GENERÁLNA PROKURATÚRA SR: Dohoda generálnej prokuratúry s Úradom komisára pre osoby so zdravotným postihnutím

Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka dnes na Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky prijal komisárku pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzanu Stavrovskú.

V záujme zintenzívnenia spolupráce pri ochrane práv osôb so zdravotným postihnutím, a to tak v oblasti trestnej ako aj netrestnej, v oblasti vzájomného vzdelávania, či výmeny informácií a legislatívy, podpísali Dohodu o vzájomnej spolupráci medzi Generálnou prokuratúrou Slovenskej republiky a Úradom komisára pre osoby so zdravotným postihnutím.

 

„Ochrana práv zvlášť zraniteľných osôb, ktorými sú deti, seniori a osoby so zdravotným postihnutím, je jednou z mojich zásadných dlhodobých priorít. Som presvedčený, že uzavretie dohody o spolupráci s komisárkou pre osoby so zdravotným postihnutím prispeje k zintenzívneniu ochrany hendikepovaných osôb. Dnešný podpis dohody nadväzuje na obdobné dohody uzatvorené s komisárom pre deti a Jednotou dôchodcov na Slovensku.“, uviedol generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka.