Preskočiť na hlavný obsah

Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Informácie
  3. Správy
  4. Detail

GENERÁLNA PROKURATÚRA SR: Hodnotenie A+ VEĽMI ZODPOVEDNÝ OBSTARÁVATEĽ za rok 2022

Portál TRANSPAREX na základe analýzy dát v oblasti verejného obstarávania udelil Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky za výsledky vo verejnom obstarávaní za rok 2022 hodnotenie A+VEĽMI ZODPOVEDNÝ OBSTARÁVATEĽ.

Hodnotenie A+ získalo len 1 % zo všetkých registrovaných verejných obstarávateľov v Slovenskej republike a ocenenie za transparentné obstarávanie bolo udelené len 236 verejným obstarávateľom zo 4 400 hodnotených subjektov.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky tak nadviazala na rok 2021, v ktorom bola taktiež vyhodnotená ako VEĽMI ZODPOVEDNÝ OBSTARÁVATEĽ, na 10. mieste v kategórii „Ústredné orgány štátnej správy“.

 

Maroš Žilinka, generálny prokurátor Slovenskej republiky: „Moja vďaka patrí všetkým zamestnancom Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky, ktorí sa podieľajú a zodpovedajú za proces verejného obstarávania a ktorí svojou vysokou profesionalitou prispievajú k šetreniu verejných prostriedkov a účelnému nakladaniu s nimi.“