Preskočiť na hlavný obsah

Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Informácie
  3. Správy
  4. Detail

KRAJSKÁ PROKURATÚRA PREŠOV: 11. najlepší verejný obstarávateľ podľa dát portálu TRANSPAREX

Okrem Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky bolo aj Krajskej prokuratúre Prešov na základe analýzy dát Portálom TRANSPAREX za výsledky vo verejnom obstarávaní za rok 2022 udelené hodnotenie A+VEĽMI ZODPOVEDNÝ OBSTARÁVATEĽ.

transpa_KP_PO.jpg - popis k obrázku nebol zadaný

Ako sme už infomovali, Generálna prokuratúra Slovenskej republiky sa v rebríčku portálu TRANSPAREX v kategórii "Ústredné orgány štátnej správy" umiestnila na 10. mieste spomedzi 4 400  hodnotených subjektov, pričom ocenenie za transparentné obstarávanie bolo udelené len 236 verejným obstarávateľom. Krajská prokuratúra Prešov sa na základe hodnotenia tohto portálu umiestnila na 11. mieste, a rovnako získala hodnotenie A+VEĽMI ZODPOVEDNÝ OBSTARÁVATEĽ za rok 2022. 

O mimoriadne pozitívnych dopadoch konsolidačných opatrení v celom rezorte prokuratúry aj na úseku hospodárenia s rozpočtovými prostriedkami tak svedčí nielen hodnotenie kvality a zákonnosti verejného obstarávania na Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky, ale aj na podriadených služobných úradoch jednotlivých krajských prokuratúr. Generálny prokurátor Slovenskej republiky oceňuje prístup všetkých zamestnancov, ktorí k procesu verejného obstarávania pristupujú maximálne profesionálne a šetria tak nemalé verejné prostriedky.