Preskočiť na hlavný obsah

Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Informácie
  3. Správy
  4. Detail

KRAJSKÁ PROKURATÚRA PREŠOV: Súd vzal na návrh prokurátora do väzby 29 obvinených z Ukrajiny a Bieloruska, ktorých príslušníci KÚFS odhalili pri držbe a výrobe nelegálnych cigariet

Prokurátor Okresnej prokuratúry Prešov podal dňa 4. novembra 2023 podľa § 71 ods.1 písm. a), c) Trestného poriadku návrh na vzatie do väzby 29 obvinených, z toho 28 občanov Ukrajiny a 1 občana Bieloruska, ktorým bolo vznesené obvinenie za zločin porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa §279 ods.1) ods.3) písm. a) Trestného zákona v súbehu s prečinom nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov podľa § 253 ods.2 Trestného zákona.

Ako informovala Finančná správa, osoby odhalil Kriminálny úrad finančnej správy pri zásahu v nelegálnej výrobni cigariet. V rámci prehliadky iných priestorov boli zaistené dve výrobné linky, približne 30 ton tabaku a veľké množstvo už nelegálne vyrobených cigariet.

Ako avizoval prokurátor Okresnej prokuratúry Prešov, u všetkých obvinených existovala dôvodná obava, že ponechaním na slobode by ušli a mohli by sa skrývať, aby sa vyhli trestnému stíhaniu. Rovnako bola dôvodná obava, že budú pokračovať v páchaní ďalšej trestnej činnosti. Všetkých 29 obvinených bolo uplynulý víkend na návrh prokurátora Okresnej prokuratúry Prešov vzatých do väzby sudcom Okresného súdu Prešov.